Om oss

Her finner du litt info om oss.
Vi kan kontaktes på mobil 924 56 756 (Per) eller 924 56 755 (Liv Karin),
evt. e-post liv.karin.lange@mnmp.no

15. juni 2023 fikk Per og jeg, Liv Karin, Molde kommune sin kulturpris for 2023. Ble utdelt på siste kommunestyremøte før ferien. Vi holdt takketale, sang og spilte 3 låter, bl.a. vår egen «Hilsen fra Molde», fikk superfint diplom, blomster og kr. 20 000,-. Skikkelig stor stas. Silver Fox Music Club, silverfox.no, som vi la ned etter nesten 18 år i 2022, var også med på å avgjøre at det ble Per og jeg som fikk kulturprisen for 2023.

Foto: Molde kommune
Foto: Molde kommune
Foto: Molde kommune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sammen driver de bandet/duoen Blå Sko. Liv Karin Lange vokste opp på Gussiåsen, og har lang erfaring som sanger, country/visesanger og låtskriver. Per Hammervoll er moldemann med årelang erfaring som gitarist i band og i duo og som komponist. Sammen med Lorn Wolf har han også hatt suksess på Roberts i Nashville TN. Nå har de to slått seg sammen med Sigmund Simonsen, perkusjon/kor – Jonny Asphol, bass/kor – Jan Karsten Einang, keyboards/kor og tar bl.a. låtene og ordene sine inn i kirkerommet. Etter en vellykket konsert i Røbekk kirke i Molde 4. april, tar de konsertkonseptet med seg og lager konsert i Øre kyrkje.

De har gitt ut CD’ene “Litt av din kjærleik”, “Hello Tennessee” og “Hilsen fra Molde” i tillegg til egne julesanger digitalt. Siste digitalutgivelse, i februar 2023, var låta “Singelliv” med tekst/melodi av Liv Karin. For tida holder de på å avslutte ei nyinnspilling av låta “Godt å sjå deg”.

I 2014 var Liv Karin sin låt “Før eg går” en av de 42 låtene som deltok på NRK’s The Hit.

I 2018 og 2019 spilte de på festival i Kardamili i Hellas. I 2020 og 2021 spilte de på Robert Normann festivalen i Sarpsborg. På Countrytreffet i Eikesdalen har de spilt flere ganger, siste gang i 2021. På Trandal countryfestival spilte de i august 2023, da som duo. Som band spilte de på Vestnes country i september 2023. Med bandet 18Wheeler ble de nr. 2 i NM i country på Skjåk i 1992.

I februar 2021 ga Liv Karin ut diktboka “Skriverier” med egne dikt. Per og Liv Karin startet opp Silver Fox Music Club i november 2004. Klubben drev de fram til de la den ned sommeren 2022, etter nesten 18 år. I februar 2022 arrangerte de kirkekonsert i Røbekk kirke i Molde. Den 15.06.2023 fikk Per og Liv Karin Molde kommune sin kulturpris.

Blå Sko har to faste medlemmer. Det er meg, Liv Karin Lange og Per Hammervoll. Men av og til er vi så heldige at vi kan ha med oss musikere. I sommer var Sigmund Simonsen, trommer/perkusjon/kor – Jonny Asphol, bass/kor – Jan Karsten Einang, keyboards/kor sammen med oss. Og vi har øvd inn mange egne låter. Utrolig kjekt å få spille egne låter sammen med denne gjengen. 

Onsdagen i jazzuka i Molde, uke 29/2023, spilte vi, Per, Sigmund, Jonny, Jan Karsten og jeg 30 minutter i Alexandraparken. Bare egne låter.  Dagen etter, torsdag 20. juli, var vi samme gjengen da vi spilte på Brygga i Molde fra kl. 1600-1800. Bare egne låter utenom 4 coverlåter. Mye folk, skikkelig artig.

Du finner oss også på YouTube ved å søke på «tittel», Liv Karin Lange, Blå Sko eller kanskje Blue Shoes.

Når vi er i Oslo holder vi til i Jess Carlsen kvartalet i Oslo sentrum der vi har et «krypinn». Og sommeren 2023 hadde Per og jeg  bakgårdskonsert der i fint sommervær med god hjelp av styreleder Ronny i borettslaget. Artig !

Det er Romsdalen og Møre som er, og har vært, spillestedene, men vi har også spilt på Trandal country (2011, 2012, 2018 og 2023) på Countrytreff i Eikesdal (2018, 2019, 2020 og 2021), på Dansefestivalen på Sel (2015), på Robert Normann festivalen i Sarpsborg (2020 og 2021 – som Blue Shoes) og på jazzfestival i Kardamili i Hellas (2018 og 2019 – som Blue Shoes). I 2022 måtte vi takke nei til Trandal country i august, for den helga skulle vår yngste datter gifte seg med Aleksander fra Moss :-).

Den 20. februar 2022 arrangerte jeg Solgløtt konsert i Røbekk kirke. Det ble så fint og kjekt. Vi var 6 på scena, Bjørn Roald Vikhagen, Rune Sildnes, Tommy Hattrem, Magne Asphol, Per og jeg. Oddgeir Løvold leide vi inn som lydmann.

Om Blå Sko
Blå Sko startet opp i 1992. Da som en trio bestående av Per Hammervoll, Ingvar Myklebostad (✝︎) og meg, Liv Karin Lange. Jeg hadde da hatt pause fra spilling en stund, bare Per var «ute på veien». Han spilte i dansebandet Reddik, var med i bandet Brendens og i country trioen Dusty Boots.

Vi har også gått under navnet Blue Shoes, men det er historie.

Utgivelser:

2023, februar – Singelliv – Blå Sko. Egen låt utgitt på alle streamingtjenestene.
2022, desember – Gledelig jul – Blå Sko – Egen låt utgitt på streamingtjenestene.
2019, februar: Blå Sko – Did we give you our love – Egen låt, utgitt digitalt. Nå tatt bort fra streamingtjenestene. 
2016: Blå Sko – Julekveld – Single. Låta er bare utgitt digitalt
2008: Blå Sko – Hello Tennessee – CD
2003: Liv Karin Lange og Per Hammervoll: Hilsen fra Molde/Greetings from Molde – Single-CD
1995: Liv Karin Lange – Litt av din kjærleik – CD og kassett (MC)
1992: Blå Sko – Godt å sjå deg – Singlekassett (MC)
1984: Santos – Til deg – Singleplate, vinyl

                

Andre band vi har vært med i:

Rockefort

18Wheeler

Santos

Plateselskap: Midt-Norsk Musikkproduksjon, Liv Karin Lange

Per er fra Molde. Jeg, Liv Karin, er fra Gussiåsen, bygda som ligger 35 km øst for Molde. Vi bor i Molde, har vært gift i 40 år i 2022, og har tre voksne musikalske døtre som bor i Oslo og på Rygge. To av dem gikk på musikklinja på Molde vgs.

Både Per og jeg har vi drevet med sang og musikk på hobbybasis «alltid». Per var, fram til august 2021, lærer på Romsdal vgs., spiller på mange gitarer og har også spilt trommer og bass i tidligere band. I tillegg er han en «racer» på programmering og data. Fra april 2002 og fram til jeg gikk av med AFP, i 2016, jobbet jeg i MRF, Møre og Romsdal Fylkesbåtar. Det ble etterhvert til Fjord1.

Vi har eget plateselskap, etablert i 1995. Eget studio begynte vi å bygge opp i 1999 etter en opplevelsesrik og inspirerende tur til Nashville og Los Angeles. Studioet «låg nede» fra 2015 og fram til 2019 fordi vi har renovert huset vi har studioet i, og som vi nå også har bodd i siden 2016.

Per spiller på mange gitarer, har bl.a. en Ibanez, en Taylor kassegitar, en Gibson og en Fender, bruker en del stål, og har sin egen fingerpicking stil, samt synger i Blå Sko. Jeg synger og spiller litt gitar. Jeg har en Gibson kassegitar, en Takamine og en Yamaha gitar.

Både Per og jeg har alltid hatt musikk som hobby, og har opp gjennom årene fylt mange danselokaler, hoteller og restauranter med musikk. Vi har også spilt på countryfestivaler, på jazzfestivaler, på plattform i Nordsjøen, på sykehus, i kirker, på Frelsesarméen, på skoler, på kultursenter, omsorgssenter og aldershjem/sjukehjem.

I 1984 ga vi ut vår aller første plate, en singleplate med bandet “Santos”. Like etterpå ble bandet oppløst. Det var tid for forandring.

Det skulle gå 10 år før neste utgivelse. I 1992 så imidlertid en singlekassett under navnet “Blå Sko” med egne tekster og melodier dagens lys. En av sangene, “Godt å sjå deg”, lå lenge på det som da kaltes “Møretoppen”. Denne sangen representerte også Møre og Romsdal i en “landstopp”. Senere ønsket Tylden å ha den med på en CD med Gluntan, men det ble uaktuelt da jeg ikke ville fraskrive meg rettighetene til sangen. Så der glapp den sjansen.

I 1992 ble vi plukket ut til å være med i finalen i norgesmesterskapet i countrymusikk på Skjåk. Vi satte sammen et sjumannsband som fikk navnet 18Wheeler. Der oppnådde vi andreplass, 1,5 poeng bak vinnerne. Stor stas!

I 1995 kom CD’en og MC’en “Litt av din kjærleik” med 11 sanger på norsk. 10 av dem stod Per og jeg bak, både når det gjaldt tekst og melodi. Den 11. sangen var av Ole Wille. Da startet jeg også eget plateselskap, Midt-Norsk Musikkproduksjon.

Vi har spilt på div. countryfestivaler, bl.a. på Skjåk, på Vinstra, på Breim (Byrkjelo) og på Trandal.

I 1999 var vi en tur i Nashville. Der spilte vi på Blue Bird Cafe, Legends Corner, Roberts, Tootsie’s m.m. Per spilte sammen med Lorn Wolf fra Canada på Roberts og Tammy fra Texas på Tootsie’s. Med sin spesielle fingerpickingteknikk fikk Per mye respons selv i en by som Nashville. Nashvilleoppholdet ga inspirasjon, så da vi kom hjem begynte planene om et eget studio i Molde å ta form. I november 2004 startet Per opp Silver Fox Music Club. Også det en inspirasjon fra Nashville.

Vår første CD innspilt og produsert i eget studio, studio Mexico, hadde vi klar for salg 18. september 2003. Det var en litt spesiell produksjon, siden det er en sang om byen vi bor i. Singelen heter “Hilsen fra Molde”/”Greetings from Molde”. En versjon på norsk og en på engelsk. Mange dyktige musikere, Knut Ivar Bøe, Kristoffer Bjerke Gjærde, Bjørn Ove Hagset, Jens Arne Molvær, Thomas Nygaard, Geir Svinnset og Lindsay Winfield-Chislett, er med på den innspillinga. Per var produsent, tekniker og gitarist. Sangen har i ettertid bl.a. blitt brukt på barneskolene i Molde. Slikt er topp.

I 1996 hadde Willie Nelson med band konsert i Molde. Om kvelden spilte Per sammen med bandet hans og Mark Luna (han som “varmet opp” for Willie Nelson) på et utested i Molde.

Per har spilt sammen med Lillian Askeland, Bjøro Håland, nå avdøde Teddy Nelson og Johannes Kleppevik m.fl. Teddy ønsket å bruke en av sangene mine på sin neste plate, men ble alvorlig syk i den tiden og døde så altfor tidlig ikke så lenge etterpå, så dette ble det naturlig nok ikke noe av. I den tiden fikk jeg brev fra Arve Sigvaldsen med spørsmål om jeg kunne ta kontakt slik at han fikk høre mer av det jeg hadde skrevet, men jeg svarte jo aldri på det brevet. Fant det igjen for ikke lenge siden da jeg ryddet. Kan jo angre på at jeg ikke svarte nå.

Jula 2002 hadde vi et underholdningsoppdrag i Nordsjøen om bord på produksjonsskipet Åsgard A og plattformsjefen bstilte 60 CD’er av “Litt av din kjærleik”. Vi traff i tillegg mange hyggelige folk som jobbet i en verden som for oss til da var ukjent. Det ble en uforglemmelig opplevelse.

Vi spiller egne låter, gammelpop, country, viser m.m. Salmer også der det er ønskelig. Jeg, Liv Karin hadde låta “Før eg går” med i NRK’s låtskriverkonkurranse The Hit høsten 2014. Det var «fole artig». 42 låter, av mer enn 3000 innsendte bidrag, ble plukket ut til å være i konkurransen. Per var med i Spellemann juryen for danseband i 2015. I 1992 var vi med i bandet 18Wheeler og ble nr. 2 i NM i country på Skjåk. Stor stas. I 2015 spilte vi på Dansefestivalen på Sel. Og vi har spilt flere år på  countryfestivalen på Trandal, sist i 2018. I mai 2018 og 2019 spilte vi på jazzfestivalen i Kardamilli i Hellas, da under navnet Blue Shoes. I juni 2019 hadde vi kirkekonsert under Countrytreff i Eikesdalen, der vi urfremførte låta Morsvev – Eit liv reiste forbi.

 

Utsikt over Molde, fjord og fjell sett fra Varden
Utsikt over Molde, fjord og fjell sett fra Varden
Osvatnet på Gussiåsen sett fra hyttetomta mi
Osvatnet på Gussiåsen sett fra hyttetomta mi