Per og jeg hadde underholdning for Molde Telepensjonistforening mandag 30. august 2021

Da hadde Per og jeg sånn ca. 30 minutters underholdning for medlemmene i Molde Telepensjonistforening. De hadde sitt første medlemsmøte etter at Covid-19 pandemien startet. 25 personer møtte opp på Kafé Mali på Krona på Romsdalsmuséet. En fin ettermiddag ble det, der vi spilte både Suzanne, Coat Of Many Colors, Blå Sko, E Slåttatæja, Har Du Fyr og Hilsen Fra Molde + et par, tre gitarlåter, Guitarboogie, Windy And Warm og Wheels.

Edna knipset oss i et litt alvorlig øyeblikk. Vi var ikke like alvorlige hele tiden.

Blå Sko spilte på Countrytreffet i Eikesdalen fra kl. 2200-2330 lørdag 21. august 2021. Ble sååå fin kveld !

Lørdag 21. august 2021, fra kl. 2200-2330, Countrytreff i Eikesdalen.
Det ble en fin, fin spillejobb denne lørdagskvelden fra kl. 2200-2330. Blå Sko hadde denne sammensetninga: Magne Asphol, trommer – Tommy Hattrem, bass – Jan Karsten Einang, orgel/piano – Per, gitarer/kor – jeg, Liv Karin, vokal/gitar. Og Bjørn Vikhagen var med som gjesteartist. Bjørn og jeg sang 3 duetter, gamle klassikere, og Bjørn sang to alene sammen med bandet. Det ble en skikkelig trivelig kveld for meg.

Det ble ingen spilling på campingen. Været var for surt, vått og kaldt. Vi hadde avtalt med Ivar Magne at  Per, Bjørn, Magne, Tommy og jeg, skulle, hvis det var sol og fint vær, spille på Campingen på dagen på lørdag før det ble musikk på scena ved Vertshuset. Men, som skrevet ovenfor, været måtte være bra. Vi spilte for 50 på Campingen i fjor, og det var «fole artig». Men da var det jo pandemi og nedstenging og ikke noe Countrytreff.

Per og Tommy har det «artig» på camping i Eikesdalen. Her øver de litt på Love smile/Kjærlighetssmil:    IMG_2316
Det var lørdag 21. august 2021 og Country Treff. Høye fjell kikket ned på oss og fulgte undrende med. Vi, Blå Sko, d.v.s. Per, Tommy, Magne, Jan Karsten og jeg, med Bjørn V som gjesteartist, spilte fra kl. 22-2330.

Blå Sko – Per, Tommy, Jan Karsten, Magne og Liv Karin – spiller på Country treff i Eikesdalen lørdag 21. august 2021

Vi har nettopp kommet hjem fra fine dager med mye musikk og to spillejobber i Sarpsborg under Robert Normann-festivalen. Nå blir det forberedelser til helga, for førstkommende lørdag, den 21. august, spiller Per og jeg i Eikesdalen sammen med Tommy (Hattrem), Magne (Asphol) og Jan Karsten (Einang). Vi spiller fra kl. 2230-2400 på scena ved Vertshuset. Og selveste Bjørn (Vikhagen) blir gjesteartist.

Blue Shoes, d.v.s. Per, Harald, Rolf og jeg, spiller i gågata i Sarpsborg torsdag 12. og fredag 13. august 2021

Torsdag 12. og fredag 13. august, spiller Per og jeg sammen med Rolf (Werner) og Harald (Juliussen) i gågata i Sarpsborg fra kl. 16-18. Harald spilte vi sammen med i fjor da vi var der. I år blir også Rolf med oss. Så fint å få med to slike musikere. Robert Normann-festivalen åpner onsdag 11. august. Når vi spiller i Sarpsborg har Bjarne døpt oss Blue Shoes, så da heter vi det der.

Per har planer om å spille en låt som Robert Normann spilte. Han begynte derfor å øve på Kjærlighetssmil da vi var på hyttetur på Blefjell i juli sammen med de tre døtrene våre og Jan, José, Isak og Victor (Victor er Nina sin hund – en Kleinspitz). Annika og Jan hadde invitert.

Robert Normann-festival. Torsdag 12. august 2021 fra kl. 1600-1800 i Sarpsborg ved Kaffeforretningen Sarpen under Robert Normann festivalen i Sarpsborg. Da heter vi Blue Shoes og har denne sammensetninga: Rolf Werner, trommer – Harald Juliussen, kontrabass – Per, gitarer/kor – Liv Karin, vokal/gitar.

Robert Normann-festival. Fredag 13. august 2021 fra kl. 1600-1800 i Sarpsborg ved Kaffeforretningen Sarpen under Robert Normann festivalen i Sarpsborg. Da heter vi Blue Shoes og har denne sammensetninga: Rolf Werner, trommer – Harald Juliussen, kontrabass – Per, gitarer/kor – Liv Karin, vokal/gitar.

Elever fra KVAM BARNESKOLE i Molde synger “Hilsen fra Molde”

Elever fra KVAM BARNESKOLE i Molde synger “Hilsen fra Molde”. Jeg holdt på å systematisere musikk, foto og videoene mine da jeg fant opptaket. Fikk det for mange år siden av lærer Tor Hole etter at jeg hadde vært ute på skolen for å synge “Hilsen fra Molde”. 

Og så var det så artig at de sang den inn, og at jeg fikk en kopi. Tenk at jeg hadde glemt det. Men her kan du høre dem synge. Fint å høre noen andre enn meg selv synge denne sangen som Per og jeg laget i 1992. Stor takk til dere elever fra Kvam skole som synger her, og til lærer på Kvam som inviterte meg og sendte meg opptaket. 

Hilsen Liv Karin, som ga ut “Hilsen fra Molde” på single-CD i 2003, og på DVD i 2006. Per produserte, jeg sang, og mange flinke musikere bidro på utgivelsen. Det var Knut Ivar Bøe, Kristoffer Bjerke Gjærde, Bjørn Ove Hagset, Per, Jens Arne Molvær, Thomas Nygaard, Geir Svinnset og Lindsay Winfield-Chislett.

Takk for en fin kveld på Brygga i Molde lørdag 29. mai 2021

 

Fredagskvelden, den 28., øvde Tommy, Per og jeg gjennom en del av låtene vi skulle spille på lørdag. Med egen scene og øvingslokale, Miniplassen, er tida med ikke å ha noe sted å øve og holde på med musikk forbi. Det er fantastisk. Å bare skru på anlegget og begynne er så fint. Billig ble det jo ikke å få det til, men banken hadde penger til låns.

Så ble det lørdag. Repertoar ble gjennomgått og satt opp. Og klokka 1800 på lørdagen var Sigmund, Tommy, Per og jeg på plass sammen med Henry for å kople instrumenter og ta en lydsjekk. Lydsjekken gikk fint. Jeg rakk en liten tur hjem før vi skulle begynne. Kl. 2000 stod vi på scena og Henry var super lydmann. Og Brygga hadde lov til å slippe inn 90 personer.

Det ble en fin, fin kveld for oss. Og vi fikk roser av Finn. «Det er tradisjon å gi dere det», sier han. Fole fin tradisjon for oss som får, det er nå sikkert og visst. Vi kvitterte selvfølgelig med å synge «Har du fyr» og «Hilsen fra Molde». To låter som han liker å høre. Tore like også å høre «Hilsen fra Molde», og ba om at jeg måtte få den ut på Spotify snarest. Det skal jeg prøve å få til.

Siden vi enda var i mai, kom Per på at han ville begynne kvelden med å spille maisanger. Gitarspillet hans på «Norge i rødt, hvitt og blått» og «Kom mai du skjønne milde» var det ikke noe å si på, og Tommy og Sigmund er tøffe, de var med. Mozart står bak melodien på «Kom mai du skjønne milde», men det vet du nok. Menuett i mai kom senere på kvelden, da husket ikke jeg hele teksten, men gitar, trommer og bass husket.

Videre spilte vi flere egne låter, vi var innom «Sunny afternoon», «The gambler», «Blame it on you lying heart», «Ida’s sommervise», «Vårsøg», «E slåttatæja» og  instrumentallåter. Per hadde med seg to gitarer, Taylorgitaren og en Fender  Stratocaster. «Seven Spanish Angels» kommer vi ikke utenom. Den er alltid ønskelåt når vi er på Brygga.  Trivelig at også egne låter som «Hello Tennessee» og «Blå sko» er ønskelåter. Det synes jo jeg er stas. Singelliv, egen låt som ikke er innspilt, har vi også begynt å spille ute. Artig. Per kaller den bare for skilsmisselåta.

Jeg ga ut diktbok på eget forlag i februar 2021, og tenkte at jeg kunne vel også lese dikt innimellom låtene. Som tenkt, så gjort. Jeg leste «Et lite stykke Norge» og CV’en. Hadde tatt med meg 3 bøker for salg. Solgte alle 3. Det var topp. Nå har jeg bare 4 bøker igjen, men hvis det skulle dukke opp en del forhåndsbestillinger, kan jeg jo trykke opp flere.

Til dere som kom, til dere to som vi sang bursdagssang til,  ja, til hele gjengen som var der, tusen takk for at dere kom og hørte på oss. Vi dukker opp igjen når det blir Moldejazz. Da et par dager på ettermiddagen fra kl. 1600-1800.

Blå Sko, Sigmund, Tommy, Per og jeg, spiller på Brygga i Molde lørdag 29. mai 2021 fra kl. 20-23.

Hei alle sammen 🙂

12. mars 2020 forsvant spillejobbene våre da vi ble stengt ned. Det utrolige skjedde, det vi aldri hadde trodd skulle kunne skje. Etter å ha hatt et “helt liv på veien”, stoppet det opp.

Mer enn et år har gått siden da, og nå åpnes det litt opp. DERFOR: Førstkommende lørdag, den 29. mai 2021, fra kl. 20-23, skal vi igjen på spillejobb. Fantastisk ! Sammen med Sigmund (Simonsen) og Tommy (Hattrem) blir Per og jeg å finne på scena på Brygga i Molde.
Cc kr. 150,-.

Har du anledning, kan du ta med deg smittevernreglene og ta turen. Vi på scena skal gjøre vårt for at du skal få en hyggelig kveld sammen med oss.

Det har vært ei rar tid. Jeg har ikke vært av dem som har hatt det vanskeligst, jeg har vært av de heldige, men noe er det nok når det å få vaksine var DEN dagens høydepunkt. Det var så mange hyggelige mennesker der 🙂