Takk for en fin kveld på Brygga i Molde lørdag 29. mai 2021

 

Fredagskvelden, den 28., øvde Tommy, Per og jeg gjennom en del av låtene vi skulle spille på lørdag. Med egen scene og øvingslokale, Miniplassen, er tida med ikke å ha noe sted å øve og holde på med musikk forbi. Det er fantastisk. Å bare skru på anlegget og begynne er så fint. Billig ble det jo ikke å få det til, men banken hadde penger til låns.

Så ble det lørdag. Repertoar ble gjennomgått og satt opp. Og klokka 1800 på lørdagen var Sigmund, Tommy, Per og jeg på plass sammen med Henry for å kople instrumenter og ta en lydsjekk. Lydsjekken gikk fint. Jeg rakk en liten tur hjem før vi skulle begynne. Kl. 2000 stod vi på scena og Henry var super lydmann. Og Brygga hadde lov til å slippe inn 90 personer.

Det ble en fin, fin kveld for oss. Og vi fikk roser av Finn. «Det er tradisjon å gi dere det», sier han. Fole fin tradisjon for oss som får, det er nå sikkert og visst. Vi kvitterte selvfølgelig med å synge «Har du fyr» og «Hilsen fra Molde». To låter som han liker å høre. Tore like også å høre «Hilsen fra Molde», og ba om at jeg måtte få den ut på Spotify snarest. Det skal jeg prøve å få til.

Siden vi enda var i mai, kom Per på at han ville begynne kvelden med å spille maisanger. Gitarspillet hans på «Norge i rødt, hvitt og blått» og «Kom mai du skjønne milde» var det ikke noe å si på, og Tommy og Sigmund er tøffe, de var med. Mozart står bak melodien på «Kom mai du skjønne milde», men det vet du nok. Menuett i mai kom senere på kvelden, da husket ikke jeg hele teksten, men gitar, trommer og bass husket.

Videre spilte vi flere egne låter, vi var innom «Sunny afternoon», «The gambler», «Blame it on you lying heart», «Ida’s sommervise», «Vårsøg», «E slåttatæja» og  instrumentallåter. Per hadde med seg to gitarer, Taylorgitaren og en Fender  Stratocaster. «Seven Spanish Angels» kommer vi ikke utenom. Den er alltid ønskelåt når vi er på Brygga.  Trivelig at også egne låter som «Hello Tennessee» og «Blå sko» er ønskelåter. Det synes jo jeg er stas. Singelliv, egen låt som ikke er innspilt, har vi også begynt å spille ute. Artig. Per kaller den bare for skilsmisselåta.

Jeg ga ut diktbok på eget forlag i februar 2021, og tenkte at jeg kunne vel også lese dikt innimellom låtene. Som tenkt, så gjort. Jeg leste «Et lite stykke Norge» og CV’en. Hadde tatt med meg 3 bøker for salg. Solgte alle 3. Det var topp. Nå har jeg bare 4 bøker igjen, men hvis det skulle dukke opp en del forhåndsbestillinger, kan jeg jo trykke opp flere.

Til dere som kom, til dere to som vi sang bursdagssang til,  ja, til hele gjengen som var der, tusen takk for at dere kom og hørte på oss. Vi dukker opp igjen når det blir Moldejazz. Da et par dager på ettermiddagen fra kl. 1600-1800.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.