Bakgrunnen for teksten «Til deg» – Nr. 7 på CD’en Litt av din kjærleik

Det var en lørdag kveld for mange år siden. Per var ute på spillejobb, stua i Øvre vei 21 var stille, og jeg fant fram mamma’s håndskrevne diktbok. Bladde gjennom. Øynene ble hengende ved diktet «Til deg» den kvelden. Lurte på hvem hun tenkte på da hun skrev det, kanskje min pappa? Han var fra Vistdalen, hun var fra Straumsnes i Sunnfjord. Hva var oddsene for at de skulle kunne møtes. Men de møttes – i Kinsarvik.

Laget melodi til «Til deg» og tok den med på CD’en «Litt av din kjærleik». Jeg endret litt på teksten, nå skjønner jeg ikke hvorfor jeg gjorde det. Slik jeg ser det nå skulle jeg ha spilt den inn på nytt. Her er originalteksten:

Slik ble diktet «Til deg», skrevet i 1942, til ei innspilt låt. Har du ikke hørt den? Den finnes på CD’en Litt av din kjærleik, utgitt på Midt-Norsk Musikkproduksjon i 1995.

 

 

 

Én kommentar til “Bakgrunnen for teksten «Til deg» – Nr. 7 på CD’en Litt av din kjærleik”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.